Psykisk sjuk har blitt den nye folke sjukdommen!

Depressiv, angst, og sjøl mords tanka e dem e kommer på no, men e har lest om mange flere her inne.

Det virka som at det e det mange blogga her inne handla om, og det e vel egentlig bra det så man får delt tanka og kanskje måta å bli friskere på og sånne ting.

E sir ikkje at folk syte og gir se sine egne sjukdomma, men det virka som at alle har det.

Så e lure egentlig bare på om det e fler tallet som har blitt sutrete eller om det på en måte har blitt populært, eller om det har blitt sånn at vi e litt smitt som? E e no litt engstelig e.

Og e sir ikkje ditte for å vær ekkel, e lure bare på det.

Ka forhold har du til psykiske sjuk domma?

Mange slite i dagens samfunn, sånn som han på ditte bilde som e fant her.

6 kommentarer

Garden Gamer

09.04.2016 kl.12:27

Jeg tror årsaken til at mange blogger om egen psykisk sykdom er at det er en slags måte å bearbeide sine egne utfordringer på en positiv måte. Mye som har med det mentale å gjøre blir klarere, mindre farlig og enklere å takle når man forteller om det.

Folk som ikke har psykiske problemer har kanskje mindre å skrive om hvis de ikke er interessert i å skrive - de lever sine liv på andre arenaer.

Jeg bare gjetter, så det er ikke sikkert det jeg skrev stemmer:)

Kjartan Hessen

09.04.2016 kl.16:56

Garden Gamer: Det kan vær det du har rett, og det va jo som e skreiv også med at man får prata med andre om det og sånn. Men e bare syns det e veldig mange, men det kan vær fordi e ikkje har hørt så mye om det tidligere før e begynte å blogge.

evigambivalens

09.04.2016 kl.18:47

Grunnen til at jeg skriver om psykisk sykdom, er for det første for å få ut noen av tankene som surrer i hode mitt. Når man er depressiv går tankene i ett, og da kan det være mye å holde alt inni seg. Jeg har selvfølgelig blitt mye bedre på å prate også, men bare det å sette ord på følelser og tanker er viktig, synes jeg hvert fall. For det andre så skriver jeg om det får å få det fram i lyset, i sosiale medier vises ofte bare det verste, folk med dype selvskadingssår eller en totalt avmarget kropp, jeg synes det er viktig å få frem at det er ikke kun tynne som har spiseforstyrrelser, at folk kan være alvorlig deprimerte selv om de ikke har tatt sitt eget liv eller havnet på legevakten for alvorlig selvskading. Psykiske lidelser er blitt en av de vanligste sykdommene i Norge, selvfølgelig av forskjellige grader( alle kan ha angst eller depresjon i blant, selv om de ikke har fått diagnosen av en lege/psykolog). Og for det tredje, jeg skriver om det fordi jeg vil gjøre en forskjell, jeg vil kunne hjelpe andre som kanskje har gitt opp, for ja livet kan bli bedre. Jeg har også lyst til å skrive en bok i fremtiden, og da når folk gir meg tilbakemeldinger eller reaksjoner kan jeg jo få en ide om hva jeg feks ikke skal skrive om.

Ble litt mye tekst, men jeg håper jeg fikk fram poenget mitt :)

Kjartan Hessen

09.04.2016 kl.19:45

evigambivalens: du fikk apsolutt frem poenge ditt, og da skjønna e koffor du skrive om det. Håpe du får skrive boka di!

linesharina

09.04.2016 kl.19:11

Jeg svarer deg her, jeg :-)

Psykisk syk er jeg nok ikke. Nå var jeg bare litt sliten!

Det er nok mange som finner hjelp i å skrive ned det de føler, så jeg tror kommentaren til Garden Gamer virkelig er inne på noe. Ofte får de jo massiv støtte også, især på sosiale medier, når de deler såpass personlige innlegg, slik at mange dukker opp i feeden din og man legger ekstra godt merke til dette.

Jeg har selv følt at det virker som "noe alle har". Skremmende utvikling.

Kjartan Hessen

09.04.2016 kl.19:47

linesharina: ja, det e det e Åsså syns, og e har på en måte ikkje merka så mye av det her i Ålesund da kanskje. Garden gamer har mange smarte ord han så det tror e så apsolutt. Bra at du ikkje va psykisk sjuk da. Det e no lov å vær sliten. Det kan e Åsså vær det etter å ha vært oppe heile natta og spilt data eller sånne ting.

Skriv en ny kommentar

Kjartan Hessen

Kjartan Hessen

20, Ålesund

Shallabais folkens, e e Kjartan Hessen*95 og kommer fra ytre bydel i Ålesund. Her kommer e til å dele litt av musikken min, interessene mine, og livet mitt generelt. Min store drøm e å en dag kunne bli jagerflypilot!! Tenk da, å kunne suse i lynets hastighet... Følg me gjerne på snapchatting: Kjartanhessen - BOOM!

Kategorier

Arkiv

hits